DOLAR 32,3328 -0.11%
EURO 34,8870 0.15%
ALTIN 2.390,11-0,26
BITCOIN 19949104,18%
Ordu
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

YENİ ÇARŞI TİCARET MERKEZİ’ AÇILDI

ABONE OL
23 Şubat 2023 19:34
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ordu Büyükşehir Belediyesi iştirak şirketi ORKENT A.Ş tarafından yapılan ‘Yeni Çarşı Ticaret Merkezi’nin anahtar teslim töreni gerçekleştirildi. Yapılan bu çalışmayla Altınordu ilçesinde yıllar içerisinde 2 kez yer değiştirmek zorunda bırakılan ve halk arasında Çarşamba Pazarı olarak adlandırılan Yeni Çarşı esnafı hem tapu sahibi oldu hem de yeni ve modern bir çarşıya taşındı.

Büyükşehir Belediyesi, daha önce bulundukları alanda kiracı durumunda olan, yeni bir iş ve finans sistemi sunularak uygun şartlarda iş yeri sahibi olma imkânı sağlanan esnafları hazırladığı bu kentsel dönüşüm çalışması kapsamında tapu sahibi yaptı. Yapılan çalışmayla gerek Yeni Çarşı gerekse minibüs esnafı yeni inşa edilen komplekste kendi tapulu alanlarında çalışma imkanına kavuştu.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, 40 Milyon TL yatırım yapılan Yeni Çarşı Ticaret Merkezinin bir çekim merkezi olacağını belirtti.

BAŞKAN GÜLER: “BURASI BİR ÇEKİM MERKEZİ OLACAK”

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, içerisinde 77 iş yeri bulunan Ticaret Merkezine 40 Milyon TL yatırım yaptıklarını söyledi.

Başkan Güler sözlerine şöyle devam etti:

“Bu eser, büyük bir ailenin, huzur içindeki Ordu ailesinin mutluluk resmi. Çalışmaları hep birlikte başardığımız için Allah’a şükrediyorum. Ordu çok önemli bir değişim ve dönüşüm içerisinde. Burada geçen sene bu aylarda hiçbir şey yoktu. Çarşamba pazarı esnafımız birkaç kez yer değiştirmiş, sıkıntılı durumları vardı. Şimdi onların gözlerindeki parıltıyı görüyorum. Bu çok büyük bir mutluluk. Buraya yaklaşık 40 milyon TL para harcadık. Helal olsun sizlere. 77 iş yerine ekmek kapısı çıktı. Burası aynı zamanda bir çekim merkezi olacak. Ordu’da yeni imar planıyla 2 dakikalık yürüme mesafesinde merkezler oluşturuldu. Ordu’yu yaşanabilir bir şekilde ikinci bir yüzyıla hazırlıyoruz. Bu çalışmalar bu projelerle birlikte olacak. Mahallelerden gelenler huzur içinde araçlarını koyacaklar alışverişini yapacak ve gidecekler. İşte modern şehircilik bu”

Başkan Güler Ordu’nun 19 ilçesinde çalışmaların sürdüğüne dikkat çekerek, “Şu an Ordu’nun 19 ilçesi dahil 372 noktada şantiye gibi çalışıyoruz. Kiminin yolu kiminin çeşmesi ve parkı yapılıyor. Benden önceki dönemdekinin toplamının iki katı kadar yeşil alan yaptık. Çalışmaları bir bütün halinde meydana getireceğiz. Burada 10 ay içinde yapılan çalışma aslında şunu gösteriyor: Ordulu isterse yapar” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.